Állomás kereső:
Állomások listája
Vasútvonalak listája


Képriportok
Cikkek
  Menetrend


Gyorsüzi
Minden jog fenntartva.
© 2019

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Kőbánya-Kispest állomás átépítése I.

2008.11.29. 12:47 - Szente-Varga Domonkos [szvdom]
Mint arról korábban az oldalon már beszámoltunk, átépítésbe kezdtek Budapesten a Kőbánya-Kispest állomás közelében épülő bevásárlóközpont építése miatt. Ennek első lépcsőjeként az állomás felüljáróját és a hozzá kapcsolódó épületeket már bontják. Most megmutatjuk olvasóinknak, hogy hol tartanak a munkával, 2008. október 7-én mennyi van még meg az épületből.
A felvételek mind ezen a napon készültek, fotó: Szente-Varga Domonkos.

Vissza a képriportokhoz

Kőbánya-Kispest


A buszvégállomás felőli oldal már teljesen le van zárva. A vonatok felől (a felüljáróról) sem lehet az épületbe bejutni, mert az utca feletti felüljáró szakaszt már elbontották. A képen a buszvégállomás felőli, mozgólépcsős feljutást láthatjuk, a kerítés mögött a lépcsőn biztonsági őrök tanyáznak.


Ha a vonatok vagy a metró felől érkezünk, ezen a lépcsőn kell lejönni, mert már nincsen meg az utca feletti épületrész, ahol átjárhattunk.


A lezárt épületrész, avagy a hiányzó átjáró másik fele. Szörnyen rondán éktelenkedik ország-világ előtt.


Az elbontott elemek mögött tátongó lyuk volt a régi, zárt gyalogos közlekedési útvonalunk. A felvételt a metróból és vonatoktól kifelé jövet, a lépcsőről készítettem.


Jelenleg így áll az állomás melletti hatalmas bevásárlóközpont építése. A képet ugyanarról a lépcsőről készítettem, mint az előzőt.


Az építés korára jellemző lépcsőkön tudjuk megközelíteni a metrót, illetve a vasútállomás peronjait.


A vasútállomás látványa Budapest-Nyugati pályaudvar felől közelítve. Itt még nem láthatók semmilyen bontási nyomok. Az építkezés a tőlünk jobbra eső területen történik.Vissza a képriportokhoz
Főoldalra