Állomás kereső:
Állomások listája
Vasútvonalak listája


Képriportok
Cikkek
  Menetrend


Gyorsüzi
Minden jog fenntartva.
© 2024

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
A szolnoki éjszakában

2015.12.25. 08:31 - Határ Ádám [Kispala]
A nap lenyugodott, a forgalom lecsendesedett. A nap utolsó vonata egy debreceni sebesvonat 23:50-kor hagyja el az állomást. Éjfél körül az utolsó személyvonatok is befutnak a fővárosból. Három óráig csak a két Dacia nemzetközi gyors jár erre. A teherforgalom azonban nem lankad, sőt éjszaka több a tehervonat és a gépmenet is. Az utasok eltűnnek, a vasutasoké lesz a terep. A legtöbb érkező ingaszerelvényt a 13. a 15. és 16. vágányra állítják át, mivel a budapesti zónázók rend szerint innen indulnak. Gyakran 3 szerelvényt tolnak egy vágányra. Ilyenkor a vonatok körül kocsivizsgálók, kocsirendezők és takarítók teszik a dolgukat. Pihenni nincs sok idő. Reggelig általában kb 12 szerelvényt kell átvizsgálni és kitakarítani. Hajnali háromkor indul az első zónázó a Keletibe, utánna öt perccel később egy másik inga indul a Nyugati pályaudvar felé. Az ütemes menetrend beindul. Ezek után az első gyors- és sebesvonatok is befutnak keletről, és a fővárosból. Virradatra a várók, a peronok és az aluljáró is megtelik utasokkal és a boltok is megnyitnak. Az éjszakából reggel lett...

Vissza a képriportokhoz

Szolnok


A naplemente... (2011.06.15.)


Körüljárás közben... (2011.07.22.)


Az utolsó vonatok is elhagyják az állomást éjfél előtt. (2011.07.22.)


Kiürül a várócsarnok...


...és az aluljáró is
A teherforgalom azonban nem lankad, sőt éjszaka több a tehervonat és a gépmenet is. Ez a sulzer a főváros felől érkezett és az írásbeli rendelkezés átvétele után indult is tovább Szajol felé.


Lassan befutnak az utolsó személyvonatok is...


Bár a személyforgalom lecsendesedett, a vasutasok azonban nem pihenhetnek. Reggelig az összes szerelvénynek indulásra kész állapotban kell lennie. A tolatások, vonatok vizsgálatai és a takarításuk egész éjszaka tart.


A félreállított szerelvények


A legtöbb ingaszerelvényt a 15. és 16. vágányra állítják át, mivel a budapesti zónázók és a nagykátai személyvonatok rend szerint innen indulnak. Gyakran 3 szerelvényt tolnak egy vágányra.
Az ingák mellett usgyik, Bz-k és 1000-es szilik is éjszakáznak itt.


0:33-kor...


A homályban egy taurus áramszedője látszik ki...


Lassan megindul az élet. Az első személyvonatok 3:00 körül indulnak, és első utasok is megérkeznek.


A legelső vonatok: A hatvani,


a budapesti,


és a vámosgyörgyki. Reggelre a forgalom már teljes erővel megindul.


Megvirradt... (2011.05.28.)Vissza a képriportokhoz
Főoldalra