Állomás kereső:
Állomások listája
Vasútvonalak listája


Képriportok
Cikkek
  Menetrend


Gyorsüzi
Minden jog fenntartva.
© 2024

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Kajdacs

2014.01.30. 05:52 - Szente-Varga Domonkos [szvdom]
Fotók dátuma: 2005.06.17.

Vissza a képriportokhoz

Kajdacs


Egyszerű megállóhely utasperonnal, padokkal, lámpával és állomásnévtáblával. A megálló a 63. sz. főút átjárójában helyezkedik el, innen Kajdacs falu még meglehetősen odébb helyezkedik el (képen balra kell elindulni a közúton). A pálya mindkét irányban egyenesen folytatódik, kisebb nagyobb lejtőkkel, emelkedőkkel. A képen Nagydorog (Sárbogárd) felé tekintünk.


A megálló környezete amúgy meglehetősen elhanyagolt. A peronhoz és padokhoz tartozott régen felvételi épület is, ma romos, kibelezett maradványa a gaztenger közepén még megtalálható. Formáját illetően régi őrház lehetett, mely szintén átesett egy felújításon, nyílászárócserék, új (kétszínű, függőleges csíkos) vakolat teszik "modernebbé" a régi épületet. A képen az épület a peronról látható.


A megálló a kereszteződésből


Távolodó személyvonat


Nyíltvonal Nagydorog felé


Mellékhelyiség épülete


A nyíltvonal Tolna-Mözs (Bátaszék) felé


Déli irányba, Tolna-Mözs (Bátaszék) felé tekintünk a megálló ellentétes végéből. A peron a közút szélén közvetlenül kezdődik. A vasútról érkezők busszal is folytathatják újtjukat, a megálló mögött található egy távolsági buszmegálló. A képen a sorompó mögött az elhagyott felvételi épület, őrház látszik, előtte a hozzá tartozó kerttel. A távolabbi épület, melynek eleje a fákba veszik, a mellékhelyiség.


Ugyanaz, mint az előző kép, csak most az is látszik, hogy a pálya a megálló után lejtővel folytatódik.


Bátaszék felé tekintve az útátjróból


Itt látszik a képen háttal álló buszmegálló is.


A megálló ferdén hátulról: elől az őrház oldala, tőle jobbra van egy kisebb melléképület is, háttérben egyéb járulékos épületek láthatók


Ez a mellékhelyiség


A megálló névtáblája egyedi: kézzel festett, betűi nem egészen szabályosak.


Peron


Látkép Nagydorog (Sárbogárd) felé


A távolodó személyvonat Nagydorog felé közeledik, nagyjából most halad el az állomás bejárati jelzőjének előjelzője előtt, amely szabad jelzést mutat, előtte a három sávos, előjelzőre figyelmeztető tábla is látható, és akinek jó szeme van, még a bejárati karosjelző szabad jelzését is kiveheti a Bzmot fölött.


Az előbbi vonat egy-két perccel korábban, amint épp elhagyva a megállót megkezdi útját Nagydorog feléVissza a képriportokhoz
Főoldalra