Állomás kereső:
Állomások listája
Vasútvonalak listája


Képriportok
Cikkek
  Menetrend


Gyorsüzi
Minden jog fenntartva.
© 2024

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Márok

2014.01.30. 06:05 - Szente-Varga Domonkos [szvdom]
Fotók dátuma: 2005.06.22.

Vissza a képriportokhoz

Márok


Villánytól az első megállóhely Mohács irányában. Az épület első ránézésre aligha tűnik felvételi épületnek, inkább egy őrháznak vélnénk, azonban mégis inkább az előbbi szerepet igyekszik betölteni, hiszen, bár időben és távolságban is korlátozott módon, de van jegykiadás és váróterem is.


A dombon álló épülettől a lépcsőn lesétálva jutunk a peronhoz. A megálló Villány felőli végében kézi működtetésű sorompó található, melyet a szolgálatot teljesítő sorompókezelő mozgat. A képen a felvételi épület és a peron Villány felé tekintve látható.


Érkezés a falu felől


A pálya Villány felé


Bóly (Mohács) felé a látkép


A felvételi épület homlokzata a peronról


Bóly felé egyenes pálya délibábbal


A megálló összképe Bóly (Mohács) felé tekintve: az közúti átkelő tövében égnek meredező sorompórúd, mögötte jól látszik a felvételi épület a dombon. A peron a közút mindkét oldalán ki van építve, igaz, csak a közút utáni szakaszát használják.


Ez pedig az előző kép ellentéte: látkép Villány irányába a peronról. A felvételi épület a kép bal szélén induló dombon helyezkedik el. A lépcső aljában két sorompókezelő tekerentyű is található, az egyik a helyi sorompót működteti, azonban a kép bal szélén is látható sodronyok Bóly irányába feltehetően egy másik sorompót képesek mozgatni, melyet a megállóból már nem látni.Vissza a képriportokhoz
Főoldalra