Állomás kereső:
Állomások listája
Vasútvonalak listája


Képriportok
Cikkek
  Menetrend


Gyorsüzi
Minden jog fenntartva.
© 2024

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Mezőtárkány

2014.01.30. 06:07 - Szente-Varga Domonkos [szvdom]
Fotók dátuma: 2005.06.15.

Vissza a képriportokhoz

Mezőtárkány


A képen látható az állomás felvételi épülete. Három összekapcsolt, egy tengelyű szárnyból áll, mely a vágányokkal párhuzamos. Meglehetősen hosszúkás, földszintes épület, és viszonylag modern építésű. A forgalmi iroda középen helyezkedik el, és az utasváró sincs messze tőle. Szolgálat mára már megszűnt az állomáson, jegykiadás sincs, teljesen néptelen az épület és környéke, a váróterem is zárva van. Egyedül az épület végében lévő mellékhelység nyitott, de az is csak azért, mert ajtó hiányában nehezen zárható. A kép Egerfarmos (Debrecen) felől mutatja a felvételi épületet a vágányokról.


Az állomás három vágánnyal rendelkezik, átmenő vágánya a harmadik (utolsó). Két hosszú vágánya van, mert az első csak az állomás közepétől ágazik ki, ez lényegében egy rakodóvágány. Vonatok csak az átmenő vágányon közlekednek. A felvételi épület és az utasperonok a Füzesabonyhoz közelebbi végén találhatók. Kijárati jelzők nincsenek, csak egy-egy kétfényű bejárati jelző, melyek folyamatos szabad (zöld) jelzést adnak mindkét irányból. A képen a 2-es váltó, azaz az állomás Egerfarmos (Debrencen) felőli végén található első váltó látható, az egyenesen folytatódó vágány a harmadik, a belőle balra kiágazó pedig a második vágány.


Füzesabony felőli váltókörzet


A felvételi épület szemből


Látkép Füzesabony felé


Egerfarmos (Debrecen) felé a nyíltvonal


Az épület hátulról, az utca felől, mögötte (balra) a falu


Összkép Füzesabony irányába tekintve


A Füzesabony felőli váltókörzet és a nyílt vonal Füzesabony irányába. A távoli pályaív előtt háttal látjuk a kétfényű bejárati jelzőt. A képen az is látszik, hogy ebben az irányban a peron egészen a váltókig elér.


A nyíltvonal Füzsabony irányába


Ezt látni az 1-es váltótól, azaz Füzesabonyból érkezve: szemben egyenesen a harmadik, átmenő vágány, jobbra a többi, még jobbrább a felvételi épület. A falu jobbkéz felől található, a vasút a falu szélén halad el, balra mezők vannak.


Rakodó az első vágány mellett. Raktár épület nincs


Ezt látni a peronról a felvételi épület elől Egerfarmos (Debrecen) irányába. A képen jól látható, hogy az első vágány rakodás céljából épült csak, és lényegesen rövidebb, mint az állomás második és harmadik vágánya. A távolban hőségtől hullámzó oszlopok mutatják, hogy az utolsó váltó után a nyíltvonali pálya balra kanyarodva halad Egerfarmos felé.


A 4-es váltó, azaz az egyes vágány (jobbra) kiágazása a kettesből. A kép szintén Egerfarmos felé tekintve készült


Ez pedig az állomás vége Egerfarmos (Debrecen) felé


Mező az állomás mellettVissza a képriportokhoz
Főoldalra