Állomás kereső:
Állomások listája
Vasútvonalak listája


Képriportok
Cikkek
  Menetrend


Gyorsüzi
Minden jog fenntartva.
© 2024

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Szák-Szend

2014.01.30. 06:28 - Szente-Varga Domonkos [szvdom]
Fotók dátuma: 2005.09.08.

Vissza a képriportokhoz

Szák-Szend


Megálló a semmi közepén. A bekötőút közúti kereszteződése néhány száz méterre Kisbér (Pápa) irányában (képen előre) haladva található, ha ezen elindulunk északnak, akkor jutunk el a névadó Szákszend község házaihoz mintegy 3 km megtétele után. Egy tábla a mozdonyvezetőnek, egy gazos peron, egy pad és egy váró, mást nem is találunk itt. A váró teljesen üres, legfejlebb szemetet találunk benne, se ajtaja, se ablaka, a menetrend nylon fóliába bugyolált nyomtatott A4-es formájában a váró falára van kifüggesztve, szerintem helyiek készítménye. A kis épület mögött aszfaltozott út található, melyen személykocsival lehet a megállót megközelíteni.


Viszont arra, hogy egykor állomás lehett a hely, több dolog is sejtetni enged: az egyik, hogy alakjelzőhöz vezető sodrony pályatest alatti átvezetésének nyomaira lehet bukkani a megálló Tatabánya felőli végében, a görgők még mindig megvannak a két oldalon (11. képen jól látható). A másik érdekesség, h a képen a ház mögött láthat fák dísznövények, melyek vadon hazánkban nem nőnek, csak ültetik őket. Ezek az ültetett tuják pedig (a 7. képen láthatók még) a vágánytól távolabb lettek ültetve, mintegy kihagyva a helyet egy második vágány számára. Ezek után felmerül a kérdés, hogy vajon állhatott-e itt valaha igazi állomásépület is?


Érkezés Tatabány felől


A vágány mellett jobboldalt a kavicságyban görgők


A megálló képe Kisbér (Pápa) felől


Felvételi épület megfelelője


Kisbér felől érkezve


Ezen a képen talán jobban látható a lehangoló helyzet: az épület kibelezve, a fű nő.


Ez egy perce elgondolkoztató ez a fotó: valami azt súgja a képet nézve, mintha ezen a helyen a vágányból balra valami kiágazás lett volna valamikor


Pályatest alatti vonóvezeték átvezetése, a védő vaslemezek, és tőle kijjebb a bozótban, de a képen még láthatóan a görgők is megtalálhatók.


Ez pedig a görgő párja a vágány túloldalán. Kerestem az esetleges karos jelző talpazatát vagy bármi nyomát is, de arra nem leltem.Vissza a képriportokhoz
Főoldalra