Állomás kereső:
Állomások listája
Vasútvonalak listája


  Menetrend


Gyorsüzi
Minden jog fenntartva.
© 2020

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció




Képfeltöltés



Az oldalon megnövekedett forgalom miatt új képfeltöltési rendszert vezetünk be.
Eddig felhasználóinktól a képeket az állomásokhoz írható hozzászólások formájában vagy e-mailben csatolva juttatták el szerkesztőségünkbe, ritka esetben személyesen vagy postán, adathordozón átadva.
A hozzászólásban feltöltött képek számának gyors növekedése, és a sok feltöltött kép átláthatatlanná tette az állomások hozzászólásait, illetve hátránya volt az is, hogy a tényleg hozzászólás szintű képek közé kerültek az állomásokat és azok környezetét bemutató dokumentatív felvételek is. E kettő logikai szétválasztását fontosnak tartjuk, ezért (idővel) visszamenőleg át fogjuk helyezni a hozzászólásként feltöltött dokumentatív képeket a felhasználók által küldött képek csoportjába. Ugyanitt számos régi kép, képeslapról készült felvétel is található, ezeket a régi képekhez fogjuk áthelyezni.
Az e-mailben csatolva érkező képek gyakran kezelhetetlen mennyiségű csomagokat jelentenek, melyek egyenkénti feltöltése az oldalra, valamint képaláírás készítése, dátum megadása, fotó szerzőjének kiválasztása sok időbe telik, képtelenek vagyunk követni, és igazából nem ezzel szeretnénk az amúgy hasznos, az oldal fejlesztésére is fordítható időnket eltölteni. (Saját képeink tízezres számmal várakoznak hasonló módon történő feltöltésre.)

Ezért a vasutallomasok.hu szerkesztősége egy új képfeltöltési rendszer kidolgozása mellett döntött, mely mostanára készült el, és a fent vázolt problémákat igyekszik kezelni.
Minden felhasználó egy űrlap segítségével közvetlenül a vasutallomasok.hu szerverére töltheti fel fotóit. A fotó mellé azonnal megadható a képaláírás is, valamint a fénykép készítésének ideje, és hogy melyik állomáshoz tartozik a felvétel.
A fénykép ezután a moderátorok jóváhagyására vár. A moderátor a feltöltött kép ellenőrzését követően - ha az megfelelt az alapvető esztétikai igényeknek - a képet elhelyezi a megjelölt állomás oldalán a Régi képek között vagy a Képtárban, a fénykép szerzőjének és a kitöltött képaláírás és dátum megjelenítésével.
Minden felhasználónak saját feltöltött képei vannak, melyeket bejelentkezés után a képfeltöltés menüpont alatt láthat. A feltöltött képek a moderátori feldolgozást követően eltűnnek a listáról. A listát röviden csak "zsáknak" becézzük.
A feltöltött kép mérete képenként 8MB-ban van korlátozva. A feldolgozást megelőzően a kép minden adata a felhasználó által még szerkeszthető. A fényképre a feldolgozást követően vízjel kerül.

Az oldal szerkesztői kérik a felhasználókat, hogy a jövőben a dokumentatív felvételeiket ne a Hozzászólásokhoz töltsék fel, hanem itt a Képfeltöltés menüpont alatt!

Képfeltöltés megkezdéséhez előbb be kell jelentkezni!

Felh.név: Jelszó:

A képfeltöltés csak regisztrált felhasználók számára megengedett, ahogy a hozzászólásoknál is csak regisztrált felhasználó tölthetett fel képet. Az oldalon való regisztráció gyors és egyszerű, aki még nem regisztrált, itt megteheti: Regisztráció.





A legutóbb elfogadott képek:

2020.11.25.

Nagyvárad-Velence
A jobbra lévő kapu és vágány a volt Ásványvíz raktárhoz (volt Magyar Áll. Hitelbank R.T.) vezet. 1906- tól kezdődött a teherszálitás egészen a 90-es évek elejéig. Sajna 1994-ben felszedtek a vágányokat és ot hátul még a Vinalcol (volt Berger Dániel szeszgyár) ahol 1901 óta van teherszálitás. 1901 és 1906 között gőzvontatás volt és azután lett villamos tehervontatás. Sajna ott is 1994-ben felszedték a vágányokat, de magán a gyáron belül még meg vannak a vágányok. Fotó: Nagy István.
Dátum: 1984.
 
Nagyvárad-Velence
A régi villamos teherszállítás iparvágányai. Sajnos ma már csak a jobb oldali vágány van meg jó gazosan és használat nélkül bár még jelzőt is meghagyták. A bal oldalin még felsővezeték nyomai is eltűntek. Egy sincs már meg a felsővezeték tartó oszlopokból. Fotó: Nagy István.

Dátum: 1985.
 
Fertőboz-Múzeumvasút
394, 057 az állomáson, valamikor régen.
A kép a szárligeti Kisvasúti Emlékhely ismertető tábláján található.
 


2020.11.23.

Sibiu Triaj
A megállóhely Sellemberk felől.
Fotó: Filep Zoltán
Dátum: 2019.08.
 
Sibiu Triaj
A pálya folytatása Nagyszeben felé.
Fotó: Filep Zoltán
Dátum: 2019.08.
 
Sibiu Triaj

Fotó: Filep Zoltán
 
Sibiu Triaj
Előjelző szerepet betöltő jelzők a megállóhely előtt Nagyszeben (Atelier Zona) felől. A normál nyomtávú vonatokra a magasabb, a keskeny nyomközűekre az alacsonyabb érvényes.
Fotó: Filep Zoltán
Dátum: 2019.08.
 
Sibiu Triaj
A megállóhely Nagyszeben (Atelier Zona) felől, Sellemberk felé tekintve.
Fotó: Filep Zoltán
Dátum: 2019.08.
 
Sibiu Triaj
A megállóhely.
Fotó: Filep Zoltán
Dátum: 2019.08.
 
Újpest
Újpest mh. a metró előtt

Fotó: Nagy Imre
 

2020.11.22.

Nagytálya
A vasúti átjáró
Fotó: Farkas Zsolt
Dátum: 2020.11.16.
 
Nagytálya
A megállóhely épülete
Fotó: Farkas Zsolt
Dátum: 2020.11.16.
 
Gyöngyös
Az állomás épülete
Fotó: Farkas Zsolt
Dátum: 2020.11.11.
 
Kitérőgyár
A megállóhely épülete
Fotó: Farkas Zsolt
Dátum: 2020.11.11.