Állomás kereső:
Állomások listája
Vasútvonalak listája


  Menetrend


Gyorsüzi
Minden jog fenntartva.
© 2020

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
KépfeltöltésAz oldalon megnövekedett forgalom miatt új képfeltöltési rendszert vezetünk be.
Eddig felhasználóinktól a képeket az állomásokhoz írható hozzászólások formájában vagy e-mailben csatolva juttatták el szerkesztőségünkbe, ritka esetben személyesen vagy postán, adathordozón átadva.
A hozzászólásban feltöltött képek számának gyors növekedése, és a sok feltöltött kép átláthatatlanná tette az állomások hozzászólásait, illetve hátránya volt az is, hogy a tényleg hozzászólás szintű képek közé kerültek az állomásokat és azok környezetét bemutató dokumentatív felvételek is. E kettő logikai szétválasztását fontosnak tartjuk, ezért (idővel) visszamenőleg át fogjuk helyezni a hozzászólásként feltöltött dokumentatív képeket a felhasználók által küldött képek csoportjába. Ugyanitt számos régi kép, képeslapról készült felvétel is található, ezeket a régi képekhez fogjuk áthelyezni.
Az e-mailben csatolva érkező képek gyakran kezelhetetlen mennyiségű csomagokat jelentenek, melyek egyenkénti feltöltése az oldalra, valamint képaláírás készítése, dátum megadása, fotó szerzőjének kiválasztása sok időbe telik, képtelenek vagyunk követni, és igazából nem ezzel szeretnénk az amúgy hasznos, az oldal fejlesztésére is fordítható időnket eltölteni. (Saját képeink tízezres számmal várakoznak hasonló módon történő feltöltésre.)

Ezért a vasutallomasok.hu szerkesztősége egy új képfeltöltési rendszer kidolgozása mellett döntött, mely mostanára készült el, és a fent vázolt problémákat igyekszik kezelni.
Minden felhasználó egy űrlap segítségével közvetlenül a vasutallomasok.hu szerverére töltheti fel fotóit. A fotó mellé azonnal megadható a képaláírás is, valamint a fénykép készítésének ideje, és hogy melyik állomáshoz tartozik a felvétel.
A fénykép ezután a moderátorok jóváhagyására vár. A moderátor a feltöltött kép ellenőrzését követően - ha az megfelelt az alapvető esztétikai igényeknek - a képet elhelyezi a megjelölt állomás oldalán a Régi képek között vagy a Képtárban, a fénykép szerzőjének és a kitöltött képaláírás és dátum megjelenítésével.
Minden felhasználónak saját feltöltött képei vannak, melyeket bejelentkezés után a képfeltöltés menüpont alatt láthat. A feltöltött képek a moderátori feldolgozást követően eltűnnek a listáról. A listát röviden csak "zsáknak" becézzük.
A feltöltött kép mérete képenként 8MB-ban van korlátozva. A feldolgozást megelőzően a kép minden adata a felhasználó által még szerkeszthető. A fényképre a feldolgozást követően vízjel kerül.

Az oldal szerkesztői kérik a felhasználókat, hogy a jövőben a dokumentatív felvételeiket ne a Hozzászólásokhoz töltsék fel, hanem itt a Képfeltöltés menüpont alatt!

Képfeltöltés megkezdéséhez előbb be kell jelentkezni!

Felh.név: Jelszó:

A képfeltöltés csak regisztrált felhasználók számára megengedett, ahogy a hozzászólásoknál is csak regisztrált felhasználó tölthetett fel képet. Az oldalon való regisztráció gyors és egyszerű, aki még nem regisztrált, itt megteheti: Regisztráció.

A legutóbb elfogadott képek:


2020.07.11.

Sopronkeresztúr
A szemben lévő buszmegállóból fotózva
Fotó: Keszei László
Dátum: 2020.07.10.
 
2020.07.07.

Nagyvárad-Velence
Egy régi iparvágány ami egy ócskavas feldolgozó céghez vezet.
Fotó: kleh norbert
Dátum: 2020.07.06.
 
Nagyvárad-Velence
A volt Nagyváradi rendezőpályaudvar.
Fotó: kleh norbert
Dátum: 2020.07.06.
 
Nagyvárad-Velence
A Comat Bihor cég iparvágányának bejárata.
Fotó: kleh norbert
Dátum: 2020.07.07.
 
Nagyvárad-Velence
A Comat Bihor cég munkában Olaszországba és Németországba mennek a konténerrel rakott vonatok.
Fotó: kleh norbert
Dátum: 2020.07.07.
 
Nagyvárad-Velence
Valaha itt mentek a tehervagonok teli sörrel a volt Nagyváradi Sörgyárból.
Fotó: kleh norbert
Dátum: 2020.07.07.
 
Nagyvárad-Velence
A volt sörgyár iparvágányának maradéka.
Fotó: kleh norbert
Dátum: 2020.07.07.
 
Nagyvárad-Velence
A volt Nagyváradi Sörgyár volt iparvágányának a hídja messzebbről.
Fotó: kleh norbert
Dátum: 2020.07.07.
 
Nagyvárad-Velence
A volt Nagyváradi Sörgyár volt iparvágányának a hídja sajna ilyen állapotban.
Fotó: kleh norbert
Dátum: 2020.07.07.
 

2020.07.06.

Balatonfenyves alsó
Egy fülledt nyári reggelen.
Fotó: Kovács Gabesz
Dátum: 2020.07.01.