Állomás kereső:
Állomások listája
Vasútvonalak listája
Minden jog fenntartva.
© 2005-2021.
Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Vissza
Hozzászólások listája

A hozzászólások időben csökkenő sorrendben olvashatók egymás alatt, vagyis a legfelső a legfrissebb. Hozzászólást küldeni egy állomáshoz az állomás saját oldalán is lehet.
A hozzászólás mellett lehetősége van mindenkinek saját képét feltölteni az állomáshoz. Várjuk mindenkitől szeretettel saját készítésű képeit!


Előző Első    ... [ 862 ] [ 863 ] [ 864 ] [ 865 ] [ 866 ]    

Segesd    CzuPe, 2006.12.11 22:30.11 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Ez tulajdonképpen a Máriakápolna-Vásártér nevű megállóhely volt. A Segesd nevű vá. kb. 1 km-rel délebbre volt Somogyszob irányában. Az épület most is megvam, csak a vonat nem áll meg. Amikor az megszűnt ez lett Segesd, (egyébként ez közelebb is van a faluközponthoz.)

 
Románd    CzuPe, 2006.12.11 22:21.06 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Ez egy meglehetősen vicces megállóhely. Csak egy pad van, kvázi tmh. Ami a képen látszik épület, na ennek az összes ablaka+ajtaja be van falazva, úgyhogy nem lehet bejutni. Ez olyan Kőmíves Kelemen jellegű. :) Nincs semmi értelme, le is bonthatnák, meg elég messze is van a vágánytól.

 
Dad    CzuPe, 2006.12.11 22:14.22 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Az egy szörnyűség, hogy mit műveltek a 90-es években ezzel a vasútvonallal. Tulajdonképpen kiírtották (a csatlakozó helyeket kivéve) az összes állomást. Kisbér-Környe között már egy sincs (ezt javíthatjátok a térképeteken). Kiszedték a sineket, kitérőket, megszűnt a szolgálat, a jegykiadás. Az épületek sajnos sorsukra vannak hagyva, kifosztva.
Nem Dadhoz tartozik, de Bokod v.m. is vmikor a 90-es években szűnt meg. Megkerestem...már nyoma sincs épületnek (ha volt? nem tudom), legfeljebb a peront lehet sejteni a fűben a vágány mellett, csak egy földút vezet oda.

 
Somogymeggyes    CzuPe, 2006.12.11 21:59.53 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Ez egy írtózatosan tüneményes állomás! Ez tetszik nekem az orzágban a legjobban, pedig már közel 800 helyen jártam! Ez az 1 kép tán vissza sem adja azt az igazi vicinális hanglatot, ami pedig annyira jellemző erre a helyre. (Egyébként az egész vasútvonal nagyon hangulatos) Gondozott épület, az állomás környéki kert is rendezett, virág van a váróterem ablakában. Az állomás egy kisebb bevágásban van mindkét oldalt fákkal szegélyezve, a falu felé meg lehet bicajjal jókat gurulni lefelé. Kedves kis kerekeskút van az épület mellett, még kis oldalt kövezett gyalogos utacska is vezet hozzá!

 
Fertőboz    CzuPe, 2006.12.11 21:50.22 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Márciusban voltam itt utoljára (egyébként nem egyszer jártam errefelé). Érdekessége az állomásnak, hogy személyzet nincs! (Bár március még csak tesztüzem volt, nem tudom azóta van-e?). Másik helyről irányítják az állomás forgalmát. (Azt sajna nemtom pontosan honnan). Egyébként az épülettel szemben áll 2 régi gőzős (424-es és 520-as), van képem! Ha lehet majd felteszem ide. No meg itt van a Széchenyi Múzeumvasút végállomása is, szoktak kocsik tartózkodni az állomás melletti vágányokon. Van itt valami mozdonyszín is. Érdemes ide látogatni!

 
Pilisjászfalu    Gotha, 2006.12.11 11:10.03 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Sziasztok

Jó az oldal, mi több, igen részletes.
Egykoron Piliscsaba-Jászfalu néven m?ködött itt vasútállomás, jegypénztár is volt. Azon a helyen állt, ahol most egy sor betonoszlop ácsorog.
Az állomás épületét kb 1988-1992 környékén apránként, majd teljes egészében ledózerolták. Az épület szinte teljesen megegyezett Árpádszállás vm. val.
 
Lázi    Nagy József, 2006.12.09 14:20.18 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Én az ország keleti részén,annak egyik történelmi nagyvárosában születtem. 21 éve járunk feleségem szüleihez ebbe a pici faluba, melynek varázsa megragadott.Szívesen néztük a minden évszakban csodálatos tájat a "Piroskából" amely lassan döcögött a kanyargós vonalon. Bevallom elég hosszú ideje már autóval járunk a költségek miatt. Budapesten átutazva annyiba kerül családom számára a tömegközlekedés mint egyikünk vonatjegye. Emlékszem mennyire tele voltak a vonatok régen. Sokan utaztak, Tatabányára, Budapestre, Győrbe, Veszprémbe ingázók és diákok. Emlékszem nagy havakra ,kemény telekre, mikor a tv és a rádió is óvott a közúton való közlekedéstől a hóviszonyok miatt. A vonat akkor is ment. Igaz késett, de ment. Most ez szűnik meg. És nem csak itt, hanem országszerte. Az utak semmit sem változtak. De mégis! Egyre rosszabbak lettek. Nem elég, hogy az a kevés munkahely is megszűnt és szűnik meg, amit ezek a pici falvak nyújtottak. Lakóikat immár elvágva a külvilágtól, szinte ösztönzik e helyek elhagyására. Hová mehetnek? A városokban az e helyeken, hasonló anyagi helyzetben lévők jó része "panelben" él.Őket a konvergencia-program áldásos hatásai fojtogatják. Szándékosan nem tettem idézőjelet az előző mondat jelzője elé, mivel a politika azt mondja ez jó nekünk. Higyjünk nekik. De kérdések merülnek fel az emberben. A rendszerváltáskor erre gondoltunk? Végül. Nem szoktam levelezni, sem vitázni másokkal. Még soha nem írtam nyilvános helyre mint ez is. Nem fogok reagálni semmilyen egyetértő, vagy egyetnemértő véleményre, vitázni végképp nem fogok. De fáj Lázi, Fjnak a Lázik

 
Győrasszonyfa    Csoma Bence László, 2006.12.08 21:22.44 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
érdekes épület! az édesanyám keresztapja itt is volt állomásfőnök.megjegyjem: a "váróhelység" tábla már hiányzik a falról. megmentettem.a vasúti gyűjteményemben pihen.

 
Csányoszró    pempo, 2006.12.08 14:13.46 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
megszűnik...

 
Szany-Rábaszentandrás    Ádi, 2006.12.07 19:39.14 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Érdekes a foto, úgy néz ki, mintha az állomás valahol a világvégén lenne, és nem közvetlenül két falu házai közé beékelődve? Vajon aki a megszüntetésről a döntést hozza, látta már valaha közelről is ezt a helyszínt?!

 
Somogyszob    mark_015, 2006.12.05 13:54.47 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Sziatok!nagyon jó ötletnek tartom ezt az egész hozzászólásos dolgot!Meg az egész oldal úgy jó ahogy van!ha kell valamilyen kép Somogyszobról akkor szóljatok,mert Nagyatádi vagyok!Vagy éppen ha Atádról kéne valami! Köszi!

 
Nagyatád    mark_015, 2006.12.05 13:52.07 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Sziatok!nagyon jó ötletnek tartom ezt az egészet! Ha kell Somogyszobról vagy Nagyatádról kép mivel Atádi vagyok akkor szóljatok és szivesen fényképezek nektek! Köszi!

 
Füzesabony    Kari, 2006.12.04 12:52.24 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
itt járok minden hétvégén. Megyek a szerelmemhez. Nagyon szeretem, csak az a baj, hogy itt abonyba nagyon sokat kell várakoznom. Na pussz, Ti kis ingyenélők

 
Mezőkeresztes-Mezőnyárád    Ibi, 2006.12.04 12:39.53 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Már nem is így néz ki! Gyertek el, fotózzátok le. Már ez a múlt. Most látnátok, minden reggel ott fagyunk meg. És ez csak az egyik fele, ott a fehér ház is. Ahol megkérdezik, ha kell, ha nem, hogy kell-e jegy. Ha kéne meg nincs bent a pénztáros, és bánt. Koszos, és igénytelen minden, ez is bánt. Még egy normális resti sincs a környéken. Messze van, és nincs közlekedés, órákat kell várni, oda-vissza, nincs busz. Na, kössz, ja és telefonon sem lehet elérni őket, csak tútútútúútú-zik a vonal. Tiszteletem

 
Vinye    lacó, 2006.11.29 10:21.05 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Hajdanán itt egy váróteremmel is bíró kis épület állt, ahol menetjegyet is lehetett váltani.
Az épület lebontását követően eltűntek a padok, majd két éve már ivóvizhez sem lehet hozzájutni a még meglévő kútból. Így nem lehet utasnak megnyerni az embereket.

 
Mátranovák-Homokterenye    Komár Gyuri, 2006.11.28 20:31.44 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Minthogy a vonalnak már tökkel harangoztak,csak információképpen közlöm: a mátranováki,a homokterenyei,a 23-as főúti("német-hídja") vasúti átjárók megszüntetve-leaszfaltozva. A sínek egyre rövidebbek;van ahol már 50 HUF 1kg. Gratulálok az oldalhoz! Gyuri

 
Bódvaszilas    Opperheim Gábor, 2006.11.28 09:27.45 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Tisztelt oldalszerkestőség! A "lignitbánya" igazából vasárc és mészkőbánya. Lignit is van a környéken csak azt nem bányásszák.
Üdvözli önöket: Oppperheim Gábor

 
Nagyszentjános    joe64, 2006.11.27 12:35.36 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Sajnálom, hogy lecsiszoltak minden feliratot az állomás faláról. Volt benne egy-két érdekes is. A II. világháborúba indulóké is.

 
Cserdi-Helesfa    Bogdán László, 2006.11.24 12:22.01 (elfogadott hozzászólás)   Válasz írása
Szép napot kivánok,
Cserdi polgármestere vagyok.elérhetőségem:06209504045
Nagyon alacsony a peron és nagyon baleset veszélyes.Nagyon jó lenne ha lehetne ez ügyben tenni valamit.
Tisztelettel Bogdán László

 
Előző Első    ... [ 862 ] [ 863 ] [ 864 ] [ 865 ] [ 866 ]